Aš: Okradl svého spolubydlícího

Chebští kriminalisté obvinili osmadvacetiletého cizince, který se měl dopustit přečinů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže.

dezinfekce

Muž měl v jednom z ašských barů, který pravidelně navštěvoval, odcizit ve čtyřech různých dnech finanční hotovost. Vždy si měl počkat u barového pultu na chvíli, kdy obsluha baru odejde za zákazníky. V tu chvíli měl využít nestřeženého momentu a z peněz, které měla obsluha baru připravené na vyplácení výher z hracích automatů, odcizit postupně různé částky. Celkově měl způsobit v tomto případě škodu za více než 23 tisíc.

Ve druhém případě pak měl několikrát odcizit platební kartu svého spolubydlícího, ze které měl postupně vybírat finanční hotovost, a to minimálně v celkové výši 46 tisíc korun. Když peníze z bankovního účtu vybral, vždy kartu vrátil na původní místo. Navíc ale ještě měl svému spolubydlícímu odcizit šperky v hodnotě kolem 10 tisíc korun.

Na základě příkazu k zadržení, který vydal Okresní soud v Chebu, byl cizinec policisty zadržen a umístěn do policejní cely. V nejbližší době bude předán státnímu zástupci, který bude rozhodovat o tom, zda na muže podá návrh na jeho vzetí do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži až pětiletý trest odnětí svobody. 

prap. Bc. Michal Žáček
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy