Aš: Smrk spadl na střechu mateřské školy

Polámané a vyvrácené stromy, část města bez elektrické energie, zastavená doprava na trati mezi Chebem, Aší a Hranicemi. To byl výsledek působení silného větru. Nejdramatičtější situace byla v ulici Nohově, kde vzrostlý smrk spadl na novou střechu mateřské školy.

dezinfekce

Strom byl v pondělí ráno odstraněn za pomoci jeřábu hasičského sboru. Rozsah škod na střešní krytině a případně také na střešní konstrukci se zjišťuje. Motorové pily bylo slyšet i na jiných místech Aše. V parku ve Skřivánčí ulici spadl velký javor, v sadech Míru hned sedm stromů – vrba, tři olše, jeřabina a kaštan. Živel tu poškodil pět lamp veřejného osvětlení.  

Obří smrk se zlomil také na okraji parku v Okružní ulici. Strom se naštěstí položil ve směru do parku, a tak nezasáhl nedávno rekonstruovaný památník Gustava Geipela.

Vyvrácené anebo zlomené stromy byly odstraňovány na dalších pěti místech, vesměs v parcích. Evidována je také poškozená střešní krytina na soukromém domě v Gogolově ulici.

Mimo Aš, v Krásné, spadl ze střechy domu stojan s anténami, v Hazlově vítr odnesl přístřešek autobusové zastávky, v Hranicích poškodil střechu na jedné z tamějších továren.

V pondělí dopoledne ještě nebyly odstraněny všechny závady na rozvodné síti, zhruba 20 % obyvatel Aše bylo stále bez elektrické energie.

Na majetku města je škoda odhadována na několik desítek tisíc korun. 


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.10.2017 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy