Aš: Řídil pod vlivem alkoholu. Nadýchal téměř tři promile

Sedmadvacetiletý cizinec měl v sobotu 11. dubna letošního roku řídit poblíž Chebu osobní automobil značky Volkswagen. Po projetí pravotočivé zatáčky měl s vozidlem vjet na krajnici a poté mimo vozovku.

dezinfekce

Po příjezdu policejní hlídky se cizinec podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,97 a 1,07 promile. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Na Chebsku měl pod vlivem alkoholu řídit na konci března letošního roku devětatřicetiletý muž z Františkových Lázní. Toho v pozdních nočních hodinách zastavili policisté v Aši, kde v ulici Studentská řídil osobní automobil značky Audi. Také v tomto případě se během silniční kontroly muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,38 a 2,88 promile.

V polovině ledna letošního roku zastavili policisté v Novém Sedle na Sokolovsku vozidlo značky Hyundai, které řídil dvaačtyřicetiletý muž ze Sokolova. Muž byl policisty vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Testu se podrobil a jeho výsledek byl pozitivní na látku Amphetamin.

Všem třem mužům policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Všichni se podrobili lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu a poté byli převezeni na obvodní oddělení k dalším úkonům. Trojici mužů bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí devětatřicetiletému muži a dvaačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na jeden rok. Cizinci hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na roky tři, jelikož svým činem způsobil dopravní nehodu.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.04.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy