Aš: Pozemek opuštěného školního hřiště bude využit na vybudování parkoviště

Rada schválila výsledek výběrového řízení na pořízení studie nového využití pozemku opuštěného školního hřiště naproti ZŠ Okružní, se zachováním skateparku a vybudováním parkoviště pro cca 20 -25 automobilů.

dezinfekce

Aktuální Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 15. května 2017.

Radní na první květnové schůzi projednali 42 body programu.  V úvodu schválili nákup tří nových služebních automobilů pro potřeby úřadu, formou poptávky přímého nákupu, které nahradí už dosluhující nejstarší vozidla (pozn.: nejstarší auto, Škoda Fabia, je z roku 2005).

Další bodem programu byla zpráva z jednání dopravní komise, která upozornila na špatný stav komunikací ve správě KSÚS KV kraje a navrhuje jejich opravu. Jedná se zejména o ulici Chebskou, Komenského a Studentskou. Vedení města v této souvislosti zašle KSÚS dopis.

Rada schválila výsledek výběrového řízení na pořízení studie nového využití pozemku opuštěného školního hřiště naproti ZŠ Okružní, se zachováním skateparku a vybudováním parkoviště pro cca 20 -25 automobilů. Studii zpracuje spol. AF-CITYPLAN Praha, která nabídla nejnižší cenu: 130 tisíc korun. U školy bývá dopravní situace kvůli autům parkujícím po obou stranách vozovky poměrně nepřehledná, nové parkoviště by zejména bezpečnost chodců výrazně zlepšilo.

Rada města Aše schválila výsledky výběrového řízení na realizaci akce „Rekonstrukce objektu LaRitma pro ZUŠ Aš“ a pověřila starostu města podpisem smlouvy o dílo svítěznou společností RMC Stavby Cheb. V konkurenci dalších šesti uchazečů společnost výběrové řízení vyhrála s cenou 38,88 mil. Kč (bez DPH).

Radní vzali na vědomí informaci o zápisu dětí do 1. tříd základních škol pro školní rok 2017/2018. K zápisu se letos dostavilo 177 dětí (o 30 méně než v roce minulém). O odklad školní docházky požádalo celkem 45 zákonných zástupců (loni 33). Za ZŠ Kamenná bylo přijato 54 dětí, na ZŠ Hlávkova 57 dětí a na ZŠ Okružní 36, celkem tedy 147 dětí.

Organizace letních slavností by měla být i letos podpořena evropskou dotací. Rada města udělila souhlas příspěvkové organizaci Kulturní centrum LaRitma s účastí v příhraničním projektu s městem Rehau nazvaném Česko – bavorské slavnosti piva. Dotace je žádána z Dispozičního fondu Euregia Egrensis. Hlavním tématem slavností bude pivovarnictví, historie a současnost piva na území měst Aš a Rehau. Termín akce je 19. 8., konat se bude v areálu na vrchu Háj. Celkové náklady projektu činí 510 tisíc korun, 85 % z této sumy má činit dotace. Nová příspěvková organizace města KC LaRitma bude pořadatelem letních slavností poprvé.

Rada města Aše schválila výsledky výběrového řízení na dodavatele projektové dokumentace na úpravnu vody v Horních Pasekách a pověřila starostu města k podpisu smlouvy se spol. KV Engineering Karlovy Vary. Jedná se o úpravnu z roku 1966, která zásobuje vodou 22 bytových jednotek, sedm rodinných domů a objekt na zpracování dřeva. Vítězná projekční kancelář dokumentaci zpracuje za 187 tisíc Kč (s DPH).

Rada města schválila dotaci ve výši 47 tisíc korun pro Občanské sdružení - adrenalinoví sportovci – JUMP-X. Prostředky sdružení použije na uspořádání závodu ve four crossu v areálu na vrchu Háj. Závod je součástí Evropského poháru European 4 Cross Series.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy