Aš: Policisté při kontrole zjistili, že cizinec řídí kradený vůz

Ašští policisté při běžném výkonu služby vytipovali a zastavili v Aši dne 25. 1. 2018 v brzkých ranních hodinách osobní vozidlo Audi A6. Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla.

dezinfekce

Jednadvacetiletý cizinec neměl u sebe žádné doklady od vozidla a na první pohled bylo patrné, že zámek u předních dveří je poškozený. Policisté tak pojali podezření, že by vozidlo mohlo být kradené.

Následným šetřením bylo zjištěno, že se opravdu jedná o odcizené vozidlo ze Spolkové republiky Německo. Na základě zákona o Mezinárodní justiční spolupráci ještě téhož dne vydal policejní orgán v SRN příslib k vydání Evropského zatýkacího rozkazu ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádeže v organizované skupině. Jednadvacetiletý cizinec měl společně s dalšími nejméně dvěma komplici odcizit výše uvedené vozidlo z Mainbernheim v SRN.  Mladík měl odcizené vozidlo převézt do jiného státu EU.

Na základě příslibu, který učinil policejní orgán ze SRN, byl 2. oddělením obecné kriminality v Chebu realizován evropský zatýkací rozkaz. Celý případ byl realizován a konzultován s krajským státním zástupcem.

V současné době je jednadvacetiletý cizinec zadržený v policejní cele. Následně bude převezen ke Krajskému soudu v Plzni, kde se bude rozhodovat o jeho vydání do SRN k trestnímu stíhání.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy