Aš: Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu

Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky devětatřicetiletému muži z Aše. Ten měl v pátek 28. května letošního roku řídit v nočních hodinách v Aši osobní automobil značky Audi.

dezinfekce

V ulici Žerotínova zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, měl vozidlem přejet do protisměru a narazit do zaparkovaného automobilu značky Volkswagen. Po této dopravní nehodě ovšem pokračoval dál ve své jízdě. Až po několika set metrech měl zastavit, vozidlo uzamknout a odejít.

Po oznámení na linku 158 se policisté začali touto dopravní nehodou okamžitě zabývat. Policisté z Obvodního oddělení Aš zhruba po hodině devětatřicetiletého muže vypátrali. Ten se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,55 promile. Následně se muž přiznal k tomu, že řídil osobní automobil značky Audi a způsobil dopravní nehodu.

Z těchto důvodů mu policisté zadrželi řidičský průkaz a poté ho převezli k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Tímto svým jednáním měl způsobit majiteli poškozeného vozidla značky Volkswagen škodu přibližně 150 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí devětatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 10.06.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy