Aš: Pod pohrůžkami chtěl po ženě peníze

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

dezinfekce

Obviněný mladík měl v sobotu 22. července krátce po páté hodině ranní v ulicích Aše potkat jemu neznámou dvacetiletou ženu, která byla na cestě do zaměstnání. Muž se za ní měl vydat a u místního fotbalového hřiště jí uchopit za horní část těla a odvléci jí do nedalekého průchodu. Následně po ní měl začít vyžadovat vydání finanční hotovosti a přitom jí vyhrožovat fyzickým napadením. Po chvíli měl ženu shodit na zem a odcizit jí látkovou tašku s osobními věcmi. Opodál měl tašku prohledat, a když zjistil, že v ní žena nemá žádné cennosti, tak jí měl odhodit a z místa utéct.

Žena poté celou věc oznámila na tísňovou linku 158. Policisté z obvodního oddělení Aš se začali případem okamžitě zabývat a po několika málo minutách jednadvacetiletého muže zadrželi.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí jednadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy