Aš: Pečovatelky využijí už dva elektromobily

Město Aš v těchto dnech převzalo druhý elektromobil. Stejně jako první vozidlo, i toto jsme získali za podpory dotace, která představuje 90 % nákladů, zbývajících 10 % „jde“ za městským rozpočtem.

dezinfekce

Po loňské koupi Škody Citigo (95 % pořizovací ceny dotace EU, 5 % město Aš, nyní město obdrželo malý elektromobil Dacia Spring Elektric 45 Comfort Plus v ceně 561 900 korun.

Oba elektromobily byly přiděleny do užívání organizační složce města, Pečovatelské službě. 

Hlavním cílem projektu je zvýšení materiálně-technické připravenosti, dostupnosti a kvality sociální služby - Pečovatelská služba, v reakci na pandemii COVID-19, vedoucí ke snížení sociálního vyloučení, osob ohrožených sociálním vyloučením, a pro osoby se zdravotním postižením.

Projektem bude naplněn strategický cíl 6.1 REACT - EU. Aktivity projektu povedou k vyšší energetické účinnosti (elektromobil), ke zkvalitnění poskytování péče, k zajištění nových potřebných kapacit a k vybavení novými technologiemi. Realizací projektu se zvyšuje dostupnost terénních sociálních služeb v uvedených lokalitách a pomáhá realizovat terénní služby i v místech, kde doposud poskytovány nejsou. Terénní služby sociální péče umožňují setrvání uživatele v jeho přirozeném prostředí, čímž se sníží riziko nákazy nemocí COVID 19, ale i šíření viru jako takového.

Projekt „Nákup elektromobilu pro Pečovatelskou službu v Aši II“ je financován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.

Zdroj: Město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy