Aš: Muž zaútočil hrablem na sníh

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Obviněný měl nejdříve na konci listopadu letošního roku krátce před 21. hodinou požadovat v Aši po dvojici osmnáctiletých kolemjdoucích finanční prostředky. Dvojice mladíků ovšem na jeho výzvu nereagovala a pokračovala dále do nedaleké prodejny.

dezinfekce

Po chvíli měl obviněný svou výzvu opakovat a následně na jednoho ze dvou mladíků zaútočit hrablem na sníh, které držel po celou dobu v ruce. Mladíka měl udeřit do horní části těla. Poté měl hrablem ohrožovat i druhého mladíka, který mu nakonec ze strachu o své zdraví požadované finanční prostředky vydal a devětadvacetiletý muž místo opustil.

Podobného jednání se měl devětadvacetiletý muž dopustit také v sobotu 11. prosince v odpoledních hodinách. V podchodu u panelových domů měl přistoupit k sedmadvacetiletému muži, po kterém požadoval cigaretu. Přitom měl vyhrožovat fyzickým napadením jemu i skupince další osob, která byla opodál. Po chvíli ho měl sedmadvacetiletý muž z místa vyvést, a na to měl obviněný zareagovat tak, že muže několikrát udeřil do oblasti hlavy.

Mezitím na místo dorazila policejní hlídka, která agresivního devětadvacetiletého muže zadržela a převezla na obvodní oddělení k dalším úkonům. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí devětadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 18.12.2021 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy