Aš: Bez vědomí majitele se zmocnil motocyklu

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci.

dezinfekce

Obviněný muž, který se poslední krádeže dopustil v první polovině května letošního roku, měl na začátku července letošního roku v jedné menší obci na Ašsku vstoupit do neuzamčené garáže u jednoho z domů. Tam si měl všimnout zaparkovaného jednostopého motorového vozidla značky Babeta, který bez svolení majitele odjel. V pátek 7. července policisté z obvodního oddělení Aš prováděli v Aši dohled nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kdy si všimli projíždějícího mopedu značky Babeta. Krátce před sedmnáctou hodinou policisté předepsaným způsobem moped zastavili a provedli kontrolu řidiče. Při lustraci zjistili, že má muž vysloven platný zákaz řízení. Během kontroly se policistům přiznal, že motocykl vzal z jedné z garáží na Ašsku. 

Následně dvaadvacetiletého muže na místě zadrželi. 

Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy