Anketa Alej roku otvírá také kategorii pro nadšené fotografy

V anketě Alej roku spolek Arnika ocení nejen nejoblíbenější alej a stromořadí. Pro fotografy je tu navíc druhá kategorie, ve které odborná porota vybere nejkrásnější snímky alejí.

dezinfekce

Přihlašování probíhá do 26. října 2021, a to na stránkách zde. 

“Koruny stromů se od jara do podzimu několikrát zbarví do překrásné palety. Kouzelnou atmosféru stojí za to zachytit v hledáčku fotoaparátu. Stále ještě máte šanci zaslat nám své fotografie a soutěžit o zajímavé ceny,” říká Klára Ondrigová z Arniky.

K soutěžení vyzývá patronka a muzikálová herečka Petra Vojtková - viz zde.

Jako každý rok se soutěží ve dvou samostatných kategoriích – o nejoblíbenější alej a o nejkrásnější fotografii. Zatímco o nejoblíbenější aleji rozhodne široká veřejnost hlasováním na podzim tohoto roku, tři nejkrásnější fotografie vybere porota složená z patronů ankety. Autory fotografií pořádající spolek ocení fotoaparátem nebo tiskárnou. Kompletní výsledky Arnika vyhlásí v lednu 2022.

"Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte s námi nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili a o které budete pečovat i v příštích letech. Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu," uvádí Ing. Jiří Kaňa.

O tom, že se hledá Alej roku 2021 jsme informovali zde a zde.


Zdroj: Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arniky


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy