5 důvodů proč si pořídit fotovoltaiku (FVE) na váš dům

Uvažujete o fotovoltaické elektrárně na střechu vašeho domu? Chcete ušetřit za energie? Chcete získat dotaci? Čtěte více.

dezinfekce

Každoroční finanční úspora

Snížit výdaje za elektřinu je bezmála jedna z hlavních výhod fotovoltaických panelů na střeše vašeho domu. Oproti dlouhodobé úspoře znamená investice do fotovoltaické elektrárny zanedbatelný výdaj. Fotovoltaické panely mají také širší využití, a proto můžete ušetřit na energiích mnohonásobně. Solární energii lze použít také jako zdroj pro vytápění nebo ohřev vody.

Dotace na fotovoltaiku

V programu Nová zelená úsporám naleznete dotační podporu pro jednotlivé kraje. V případě Plzeňského kraje se jedná o částku 150 000 Kč, v Karlovarském kraji pak dokonce 170 000 Kč. Cílem programu je snižovat energetickou náročnost českých domácností. A  správný dodavatel vyřídí dotaci za vás, takže vám ušetří spoustu času a administrativních (ne)smyslů.

Dostupná a kvalitní instalace

Díky rozvoji technologií se fotovoltaické panely stávají výkonnější a zároveň cenově příznivější, což je ideální kombinace. Fotovoltaiku si může pořídit prakticky každý, kdo má střechu.

Nízké provozní náklady a dlouhá životnost

Životnost fotovoltaických panelů je udávána minimálně na několik desítek let. Díky tomu, že konstrukce panelů neobsahuje pohyblivé prvky, jsou solární panely ještě více odolné vůči poruchám. Fotovoltaika navíc neustále žene kupředu díky technologiím, takže inovace napomáhají zkvalitňovat vlastnosti jednotlivých panelů.

Fotovoltaika je vhodná na vytápění i chlazení

Pokud chcete naplno využít vyrobenou energii, doporučujeme pořídit kombinaci fotovoltaiky s tepelným čerpadlem. V takovém případě se můžete krom vytápení těšit také na pasivní chlazení. V některých případech lze fotovoltaiku dokonce připojit i na klimatizaci.

Vyzkoušejte nezávaznou kalkulaci nebo přijďte na konzultaci!

GALIMED s.r.o.

Adresa: Na Roudné 443/18, 301 00, Plzeň

E-mail: galimed@galimed.cz

Web: www.galimedenergy.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy