23. ročník Juniorského maratonu rozběhá tisíce středoškoláků

Semifinále největšího běžeckého závodu pro studenty středních škol z celé České republiky, Juniorského maratonu, se v Karlových Varech poběží již tento čtvrtek. Ve Smetanových sadech bude pro mladé sportovce připraven okruh dlouhý 700 metrů.

dezinfekce

Závod odstartuje ve 12 hodin krajský radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč. 

Závod se běží formou štafety. Školy budou reprezentovat desetičlenná družstva, přičemž minimálně tři úseky musí běžet dívka. Každý z běžců zdolává shodně 4 200 metrů, tedy šest kol.

„Sportování mladých lidí dnes není samozřejmostí, a proto jsme rádi, že v době moderních technologií a sociálních sítí dokážeme nabídnout velkou dávku pohybu a zábavy pro tolik školáků. Navíc jim ve velkém finále zprostředkujeme úžasný zážitek stát na jedné startovní čáře s nejlepšími běžci Evropy a světa,“ říká Václav Skřivánek z agentury RunCzech, která je organizátorem Juniorského maratonu.

Podle webových stránek RunCzech by se závodu v Karlových Varech mělo zúčastnit 14 družstev z regionu. Vítězný tým pak postupuje do finále, které se uskuteční v rámci prestižního Volkswagen Maratonu Praha 5. května. Záštitu nad akcí převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová a primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy