2013 – Sokolov: Výstava fotografií letos fascinuje veřejnost (4941) (TV Západ)

Členové fotoklubů ze Sokolova, Karlových Varů i Německa připravili veřejnosti opět jedinečnou podívanou. Unikátní výstava fotografií probíhá hned na dvou místech - v Sokolovském zámku a kulturním domě na Novém náměstí.

dezinfekce

Letos se koná už 14. ročník této společné výstavy a vidět můžete na 150 fotografií. Jak už samotný název Fascinace fotografií 2012 napovídá, jedná se o pastvu pro naše oči. Vidět můžeme portréty, přírodu i trochu abstrakce.

„Dostali jsme nabídku z partnerského města Saalfeldu o spolupráci, tu nabídku jsme přijali. Nejdříve se nám do toho moc nechtělo, viděli jsme v tom spousty práce. Dneska jsme rádi, že jsme to přijali, protože jsme se stali velkými kamarády a velice rádi se vícekrát v roce setkáváme na různých akcích, jak u nás, tak v Německu,“ řekl za sokolovský fotoklub ředitel Ludvík Erdmann.

Výstava fotografií letos není tematická, pořadatelé totiž chtějí umožnit umělcům ukázat své nejlepší fotografie, každý ale vyniká většinou v daném stylu. Někteří návštěvníci by ale tematickou práci uvítali raději.

„Přítel mé sestry tady vystavuje. Fotografie jako takové jsou pěkné, akorát tu výstavu bych chtěla, aby byla tematická. Tady prostě každý má fotku, ale téma je jiné. Ale jinak je to pěkně,“ okomentovala průběh výstavy v kulturním domě .

Milovníci fotografií i vášniví fotografové se mohou v případě zájmu přihlásit do sokolovského fotoklubu. Jak říká sám ředitel Ludvík Erdmann, někteří členové jsou v klubu pouze na papíře, takže nové členy spolek uvítá s radostí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy