2013 – Sokolov: Vyhláška zavádí povinné čipování psů (4878) (TV Západ)

Od 1. ledna platí v Sokolově v září loňského roku přijatá obecně závazná vyhláška o místním poplatku ze psů. Ta přináší některé změny, které se dotknou všech chovatelů.

dezinfekce

"Novinka je taková, že je povinné čipování psů, to dříve bylo dobrovolné. Občan si nechá čipovat psa a my mu za to dáme 500 korun, což jsou zhruba náklady na čipování toho psa," uvedl starosta Sokolova Zdeněk Berka. 

Majitel psa je povinen jej přihlásit a do šesti týdnu nechat psa očipovat. To provede některá z veterinárních ordinací ve městě. Poté přijde chovatel s účtenkou na pokladnu města, kde je mu částka vyplacena. 

"V Sokolově, pokud to mám dobře zjištěno, je 1600 přihlášených psů. Zhruba všichni ti občané z těchto přihlášených psů platí. Jenom malá část, zhruba 50 je loňských neplatičů a příjem města za rok je asi 700 tisíc korun. Přičemž ty poplatky jsou podle vyhlášky určeny takto: tisíc korun je to pro toho, kdo chová psa v bytě, 300 korun je to, kdo chová psa v rodinném domku a 200 korun je to pro důchodce, bez ohledu na to, kde ho chová, tzn. v bytě nebo rodinném domku," vysvětlil ceník Berka. 

Za každého dalšího registrovaného psa zaplatí majitel o 50 % navíc nad běžný poplatek. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.01.2023 12:00
Video




7 +
 

Hlavní zprávy