2011 – Sokolov: Řidiči pozor na parkování, strážníci hodlají přitvrdit (4416) (TV Západ)

Městské policii v Sokolově došla trpělivost s bezohlednými řidiči. Parkování ve městě je velký problém. Špatně stojící auto může v některých situacích dokonce ohrozit záchranu života lidí. To, když hasiči nemohou například projet na sídlišti k místu požáru. Proto pořádá ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem kontroly průjezdnosti místních ulic. Při vyhledávání kritických míst za doprovodu Policie České republiky rovnou na místě řeší případné hříšníky.

dezinfekce

"Změna bude spočívat v tom, že asi nastal opravdu čas, abychom začali řešit krizová místa z hlediska parkování s ohledem na průjezd vozidel Integrovaného záchranného systému. Proto jsme se dnes domluvili s Hasičským záchranným sborem a s Policí České republiky, že od příštího týdne začneme provádět tzv. kondiční jízdy, kde bude projíždět hasičské vozidlo a v místech, kde prostě neprojede a budou porušovány dopravní předpisy, tak budeme ty vozidla odtahovat," popsal velitel Městské policie Petr Kubis.

A jaké sankce špatně parkujícím řidičům hrozí?

"Buď se tedy může jednat o dopravní přestupek, kde je možnost, aby strážník na místě věc řešil domluvou anebo uložil pokutu do výše 2000 korun. Pak může jít například o zábor veřejného prostranství, to znamená stání na trávníku, kde strážník může na místě uložit pokutu do výše 1000 korun," upřesnil Kubis.

Při odtahu vozidla je navíc potřeba připočítat náklady na odtah a umístění vozu na parkovišti.

"Odtah stojí v současné době 1500 korun a sto korun za jeden parkovací den," uvedl Kubis.

Jinou otázkou je počet parkovacích míst ve městě. Sokolov se snaží jít cestou záchytných parkovišť.

"První jsme udělali v minulém roce u tzv. Brány borců ve Slovenské ulici, kdy toto parkoviště je pod dohledem kamerového systému, který 24 hodin sleduje pracoviště Městské policie i Policie ČR, pravidelně na to parkoviště zajíždíme společně s Policií ČR a z informací od policie máme, že zde od té doby nedošlo k žádnému trestnému činu," dodal Kubis.

Během kondiční jízdy byl jeden vůz odtažen, dva řidiči zaplatili pokutu a jedno oznámení putuje ke správnímu řízení. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy