2011 – Sokolov: MP má vůz se třemi online kamerami (4503) (TV Západ)

Při letošních povodních na Sokolovsku se ukázalo, jak chybí Městské policii a Odboru krizového řízení terénní vůz a spojení se štábem. Z tohoto důvodu bylo rozhodnuto o nákupu univerzálního vozidla, které si poradí i v horším terénu.

dezinfekce

"Vozidlo je 4x4, to znamená, že jeho průjezdnost v terénu je vyšší, než u osobáku. Na vozidlo máme vozík skoro tunový, který má záchranné prvky v sobě, člun a další věci pro krizové řízení. A vybavení kamerovým systémem, který jsme ukazovali, umožňuje pohled Městské policii nebo štábu krizového řízení na dálku na tu situaci, kde pak může být například vyhodnocení třeba starostou tak, aby nemusel na místo, a mohl na dálku reagovat," uvedl radní pro bezpečnost Jan Kropáček.

Pokrytí krizových situací nebyl jediný důvod, proč radnice vůz Městské policii pořídila.

"Jsme to zařízení koupili z toho důvodu, že chceme monitorovat služební zákroky, služební úkony strážníků a dále počítáme s tím, že pokud o vozidlo bude zájem a potřeba, bude využitelné pro ostatní složky IZS," řekl velitel Městské policie Petr Kubis.

Kromě dálkově ovládaného reflektoru a dalšího vybavení jsou na vůz namontovány celkem tři kamery s možností online přenosu.

"Kamery jsou umístěné v přední části, v zadní části, a dále máme jednu kameru mobilní, která má 15metrový kabel a touto kamerou můžeme sledovat, co potřebujeme," vypočítal Kubis.

Vůz bude strážníky využíván denně pro běžný výkon služby. 

"Vzhledem k tomu, že jsme dávali na protiúčet naše původní vozidlo, tak nás to vyšlo zhruba na 450 tisíc korun s tím, že technika, která je v tom vozidle, vyjde zhruba do 50 tisíc," spočítal náklady Kubis.

Použité kamery jsou připraveny na nový kamerový systém, který podstatně rozšíří možnosti monitoringu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy