2011 – Sokolov: Fascinace fotografií 2010 soutěží v zámečku (4344) (TV Západ)

Putovní výstavu Česko-německého fotoklubu G7 můžete od nynějška zhlédnout v sokolovském zámečku. Ze sto pětapadesáti vystavených fotografií je navíc 49 soutěžních. O přízeň návštěvníků se fotografové ucházejí s nejrozličnějšími tématy. Pro letošek nebylo vypsáno žádné konkrétní.

dezinfekce

„My jsme dřív vydávali témata, ale protože to je vždy problém, tak jsme nechali volné téma a nazvali jsme to Fascinace fotografií 2010, protože jsou to fotografie z loňského roku,“ přiblížil prezident klubu Ludvík Erdmann.

V letošním roce uplyne padesát let od založení sokolovského fotoklubu. Ten vznikl 6. dubna 1961 ze skupiny nadšenců a přetrval dodnes.

„Sokolovský fotoklub má v současnosti 17 členů, z toho jeden žije na Aljašce,“ informoval Erdmann.

V novodobé historii klubu hraje důležitou roli partnerství s ostatními fotokluby u nás a v Německu. Spolupráce začala na popud města s klubem v Saalfeldu. Ten už byl ve sdružení s kluby v Kulmbachu a Lübbenau.

„Utvořili jsme takovou partu, se kterou jsme před deseti lety, to bylo 2001 v Lokti, oficiálně založili Česko-německé sdružení fotografů G4. Mezitím, do dneška, jsme se rozšířili na sedm fotoklubů, takže jsme G7,“ dodal.  

V probíhající fotosoutěži může každý návštěvník vybrat pětici nejlepších fotografií. Ze všech hlasů putovní výstavy, která navštíví města, ze kterého pocházejí jednotlivé fotokluby, se vybere pětka fotografů s nejvíce hlasy. Navíc v každém městě se vylosuje jeden výherce z hlasujících návštěvníků.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy