2011 – Sokolov: Bourání budov bývalých kasáren se odkládá (4319) (TV Západ)

Nájemci nebytových prostor v budovách na sokolovském sídlišti Vítězná, které měly letos ustoupit nové zástavbě, mohou být zatím v klidu. Projekt, na který město chtělo získat dotace, se prozatím odkládá.

dezinfekce

"V záměru města v další etapě rekonstrukce oblasti Husitská - Vítězná jsme počítali s tím, že dojde ke zbourání budov bývalých kasáren na ulici Vítězná a že bude vybudována propojka mezi sídlištěm rodinných domků a panelákovým sídlištěm, kde by ještě vznikly nějaké parcely pro rodinné domky a hlavně pro asi 8 řadových domků, bohužel v tomto roce, a s největší pravděpodobností ani v příštím roce, nebudou prostředky pro tak velkou investici, takže jsme se dohodli, že se stávajícími nájemci prodloužíme nájemní smlouvu a po dobu roku či dvou se o tyto objekty ještě budou starat," uvedl místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

V budovách sídli drobné provozovny, které platí jen nízké nájemné.

"Ten příjem není nijak horentní, jedná se o desetitisíce korun, ale hlavně jsme rádi, že ty objekty nebudou prázdné, nedojde k jejich devastaci, a my ještě budeme muset zařizovat jejich hlídání," neskrývá Jakobec.

Do lokality Husitská - Vítězná zatím město vynaložilo z rozpočtu v posledních letech okolo 55 milionů korun. Dalších 75 milionů získalo z nejrůznějších dotací. Pokud město nakonec dokončí revitalizaci celého území, prodá pozemky a podnikatelské inkubátory, získá pravděpodobně veškeré prostředky zpět.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy