2011 – Cheb: Pátá základní škola slaví 50 let výročí (4531) (TV Západ)

Významné jubileum si v letošním roce připomíná chebská 5. Základní škola. Byla založena k 900. výročí založení města Chebu a pro žáky byla otevřena 4. září roku 1961. K 50. výročí založení školy proto bylo přichystán pro všechny Den otevřených dveří.

dezinfekce

"Mohou se podívat zájemci a návštěvníci do tělocvičny, kde probíhají sportovní hry. Bude tam mít výuku taneční škola Vladimíra Hány při páté základní škole. Dále mohou vidět různé workshopy, mohou navštívit keramickou dílnu, mohou se podívat na workshop v zeměpise, na výtvarný workshop a návštěvníky provázejí žáci devátých ročníků", prozradila ředitelka školy Jitka Řehořová.

Již ráno se škola zaplnila veřejností. Starší ročníky absolventů školy se přišli podívat, co se změnilo.

"Velmi mě překvapil zájem veřejnosti, protože jsme nečekali takovou návštěvnost. Pořád tady ještě proudí davy lidí, byl se tady podívat pan místostarosta Hartmann, pan tajemník, šéf Odboru školství pan Syrovátka a samozřejmě spousta bývalých i současných kolegů z jiných škol", vypočítala Řehořová.

Mezi absolventy této základní školy patří například hudebník Zdeněk Zdeněk. Škola se snaží nabízet množství zájmových kroužků pro svých více než 500 školáků. Součástí školy je družina s pěti odděleními a vlastní jídelna.

"V letošním roce nám do prvních tříd nastoupilo 84 prvňáků do třech tříd, což je oproti jiným školám poměrně velké množství", pochlubila se Řehořová.

Žáci školy z prvního stupně se prosazují ve sportovních soutěžích i na krajské úrovni. Na druhém stupni mají dobré basketbalové družstvo. V Kinderiádě byly dokonce v republikovém finále. Na dobrém stavu školy se také, podle vedení školy, podílí její postupná modernizace. 

"V roce 2009 město Cheb investovalo nemalé peníze do renovace školy. Ta se renovovala tím způsobem, že dostala nový kabát, celá budova byla zateplena, vyměnily se okna, měnily se parkety v tělocvičnách, došlo k rekonstrukci sociálních zařízení, vodovodního zařízení", vzpomněla Řehořová.

Úpravy se dotkly i okolí školy. Po letech byl upraven přechod s retardérem pro školáky, který byl dříve na nevhodném místě. Na jaře bude dokončena renovace školního hřiště.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy