2010 – Sokolov: Výstava Přímo proti tobě v kostele (4234) (TV Západ)

V klášterním kostele sv. Antonína Paduánského v Sokolově probíhá výstava dvou mladých pražských výtvarníků. Nese název Tudy než jinudy, přímo proti tobě.

dezinfekce

Lukáš Machalický se podle informací k výstavě věnuje vyjádření společenské paměti uvnitř reálného prostředí. Na první pohled upoutají návštěvníkovu pozornost dvě malby, na nichž jsou zrcadlově převrácené nápisy. Vlevo na červeném podkladě azbukou nápis Nalevo a vpravo na hnědém německým fontem Nach rechts. Předtím stojí na dřevotřískové desce připomínající stůl betonové kvádry rozličných tvarů. Dílo má název Šedá zóna. 

Student pražské AVU Jan Pfeiffer pozoruje a zachycuje na svých fotografiích postavy v městském prostoru. Můžeme tak vidět moderní výškovou budovu, před kterou postava vrhá bumerang, na jiné si zase ležící muž čte na trávníku před stavbou nebo s lukem míří proti komplexu budov. Ze stropu kostela je na podlahu promítáno video, ve kterém se ve smyčce mění obrazce podobné vyšlapaným cestám. Autor čtyřminutové video pojmenoval Předtím, než jsem tam byl.

Společná výstava potrvá do 28. listopadu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy