2010 – Sokolov: Občané si mohou objednat úklid od města (4207) (TV Západ)

Překvapení veřejnosti nedávno způsobil fakt, že sokolovská městská policie navýšila počet svých členů o sedm. Zastupitelstvo města toto rozšíření schválilo na svém vůbec posledním zasedání v tomto volebním období.

dezinfekce

„Ale tentokrát ne o strážníky. Jedná se o lidi, kteří jsou evidováni na Úřadu práce a měli by uklízet město. Předpokládáme, že v tomto měsíci budou pracovníci nabráni, a současně s využíváním alternativních trestů a dalších lidí z Úřadu práce, chceme tyto používat k čištění města, což zatím u technických služeb příliš nefungovalo,“ vysvětlil starosta Sokolova Karel Jakobec.

Město se dohodlo na spolupráci s městskou policií. Ta by měla práci organizovat a dohlížet na ní.

„Tato skupina bude odesílána na vnitrobloky, na okolí bytových domů, aby tam uklízela a dělala pořádek,“ uvedl Jakobec.

Město čeká, zda bude o službu zájem. Náklady jsou jen na pomůcky, jako jsou pytle nebo rukavice. Mzdu platí v plné výši Úřad práce. Náplní práce bude sbírat hrubé nečistoty jako PET láhve, papíry.

„Na oficiálních stránkách města bude banner Čisté město, protože tento projekt bude řešit primárně Odbor rozvoje města, kde občan vyplní formulář a odešle k nám a na Odbor rozvoje města. My si ho zařadíme do pořadníku a podle času a počtu lidí je budeme posílat, aby provedli ten patřičný úklid,“ popsal velitel městské policie Jan Kubis. 

V zimních měsících budou pracovníci odklízet sníh, zvláště v místech, kde se pohybují starší občané. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy