2010 – Cheb: Rozhovor o Stiga hokeji (4003) (TV Západ)

Chebský klub stolního hokeje pořádal o uplynulém víkendu turnaj Českého poháru. Sálem kulturního střediska se neslo šustění táhel, na kterých se bleskově pohybovaly modré a žluté figurky hokejistů. Malý černý puk bylo často složité vůbec zahlédnout kvůli velké rychlosti, s jakou létal po hřišti. Mezi probíhajícími zápasy jsme k mikrofonu pozvali prezidenta chebského klubu Miloslava Kubicu.

dezinfekce

Můžete představit Stiga hokej?
Původem je to hra ze Švédska, která už zde působí od 80. let. Náš oddíl SHC Cheb zde hraje již od roku 1994. Letos oslavujeme 15. výročí od založení klubu.

Kolik minut trvá jeden zápas?
Jeden zápas se hraje na pět minut. Pravidla jsou velice jednoduchá. Stačí tři vteřiny a můžete vsítit gól. 

Jaký je postupový klíč na turnaji?
Jsou tři základní skupiny, z nichž 8 postupuje do skupiny A, což jsou výkonnostní skupiny. Dalších 6 postupuje do skupiny B a zbytek se utká o pěkné ceny ve skupině C. 

Jsou všechny stoly a figurky stejné?
Na českých pohárech se pravidelně hraje pouze s oficiálními figurkami sady Stiga Play off, což jsou pouze Finové a Švédi. Ale náš klub dovoluje hrát i s vlastními figurkami. Můžete si namalovat vlastní kluby. Např. v naší chebské lize hrají běžně extraligové týmy – máme Slávii nebo Energii a dále i reprezentační výběry. Je to čistě jen o záležitosti vlastního výběru. 

Kolik členů má chebský klub?
Aktivní členská základna klubu SHC Cheb je dvanáctičlenná a dnes je tu právě všech 12 hráčů.

Na turnaji jsme mohli vidět v akci i hráčku chebského klubu. Můžete říci o koho jde?
Máme tady účastnici Mistrovství světa z Budapešti, což je naše členská hráčka. Jmenuje se Iva Mašková. Je naše velké želízko v ohni pro následující Mistrovství Evropy. Hraje s námi samozřejmě i chebskou ligu, která se koná na 6. ZŠ u bazénu. A jestli vás mohu pozvat, tak příští týden - ještě stále je chebská liga otevřená a mohou se zúčastnit nováčci. 

Jaké budou vrcholy letošní sezony?
Celorepublikové vyvrcholení se bude letos konat poprvé – Mistrovství světa klubu, které bude v Liberci v Tipsport aréně a o měsíc později bude Mistrovství republiky v Plzni. Letos je to opravdu nabitá termínovka.  

Budete se jako klub účastnit obou akcí?
Ano. Jako chebští hráči a oddíl SHC Cheb se budeme účastnit obou turnajů. Těšíme se na Mistrovství republiky, kde máme, jak jsem již říkal, Ivu Maškovou jako naše želízko v ohni.

Děkujeme za rozhovor


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy