2010 – Cheb: Hans Novotny přijel do města (4095) (TV Západ)

Chebský rodák Hans Novotny přijal pozvání chebské radnice a navštívil o uplynulém víkendu město Cheb. Dne 2. června oslavil zakladatel prestižní soukromé nadace Schola Ludus významné životní jubileum, kdy se dožil 80 let. Hans Novotny je čestným občanem města od roku 1995.

dezinfekce

„Od osmdesátých let nalezl znovu své rodné město a velice úzce s ním spojil svůj život. Velmi rád sem přijížděl a chtěl by i častěji, ale v posledních letech byl těžce nemocný a bylo to pro něj složité,“ vysvětlila jeho dcera Angela Novotny.

Nadace Schola Ludus u jejíhož zrodu stál má v náplni činnost, která se věnuje studentům a mladým lidem obecně.

„Je velice důležité, jak říká otec, aby mladí lidé spolu vycházeli dobře, v nové Evropě jsou oni budoucnost a my je musíme podporovat. To je pro něj (Hanse Novotnyho) velmi důležité,“ tlumočila postoj svého otce Angela Novotny.

Po srdečném přijetí v prostorách chebské obřadní síně došlo i na malé překvapení. Pan Hans Novotny obdržel kopii svého vysvědčení z dob, kdy navštěvoval školu v Chebu. Tuto listinu nalezli pracovníci archivu. S úsměvem jí schoval před přítomnými.

„On byl velmi překvapen a říkal, že tak dobré vysvědčení to nebylo. On byl až později dobrým žákem,“ řekla Angela Novotny.

V gratulaci u příležitosti narozenin došlo i na zpěv, při kterém přítomní vzdali hold práci Hanse Novotnyho. Ten se v závěru slavnosti nechal s přítomnými vyfotografovat. V pořadu Bez komentáře vám přineseme další záběry z návštěvy této zajímavé osobnosti.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy