2009 - Sokolov: Vzniká jezero Medard (TV Západ)

Vodní rekultivace se v našem regionu zviditelnily díky několika velkým projektům. Po koupališti Michal je dalším velkým počinem jezero Medard. Oživení krajiny je podmínkou pro úspěšný rozvoj regionu.

dezinfekce

"Proto vznikla studie Medard-Libík, která navázala na územní prognózu, která se zabývala celým územím dotčeným těžbou. A právě tato studie přichází s celou řadou námětů, témat čím se zabývat v tomto prostoru do budoucna," uvedl Ing. Arch. Jaromír Musil, vedoucí odboru regionálního rozvoje. 

Vznikne tak největší vodní plocha v širokém okolí. Bude se využívat pro sféru cestovního ruchu, zejména vodních sportů a ubytovacích zařízení. Vzniknout by měla široká nabídka rekreace také pro místní obyvatele. Území protká síť cyklostezek, vybudují se inline dráhy, ale třeba i golfové hřiště. 

"Tady můžeme vidět některé klíčové aktivity, které by se tam měli odehrát. Jako je jachetní přístav, koupaliště a vůbec zázemí pro rekreaci, pro ubytovací služby, typu kempů nebo jednodušších ubytovacích zařízení. A v tomto prostoru by se měla odehrát výstavba centra pro záchranáře. Pro Asociaci záchranný kruh, asociaci všech záchranářů, všech záchranných složek v kraji, které by tam měli mít výcvikové zázemí," uvedl Musil. 

Místo bude jako stvořené pro jachting nebo windsurfing. Pro přístav je ale potřeba získat klidnější hladinu. Proto se musela udělat úprava břehu. 

"Tak byla tady nasypána taková kosa, která má chránit vnitřek přístavu a laguny, kde by se mohlo odehrávat koupání a rekreace. Takže ta pláž bude chráněná před vlnami, o kterých se předpokládá, že budou mít výšku až jeden a půl metru až dva metry, tak by tam nedolehly," ukázal na mapě Musil.

Motorové čluny ani skútry zřejmě nebudou povoleny, ale je plánován provoz výletního parníku s dvěma kotvišti u Habartova a Svatavy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.07.2019 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy