2009 - Cheb: Valdštejn zavítá do Chebu už popáté (3803) (TV Západ)

Závěr srpna již tradičně v Chebu patří Valdštejnským slavnostem. Cheb tak před pěti roky obnovil tradici, která se setkává s obrovským zájmem veřejnosti nejen ze strany občanů města, ale i z okolí a sousedního Německa.

dezinfekce

„Letos nás podpořila agentura CzechTourism. Dostali jsme 500 tisíc na propagaci Valdštejnských slavností. Z toho 300 tisíc se dělala propagace v Německu, 200 tisíc u nás. Budeme mít krásnou publikaci o Valdštejnovi a o našich slavnostech,“ uvedla vedoucí odd. cestovního ruchu města Chebu Marcela Brabačová.   

Také letos se návštěvníci poslední srpnový víkend mohou těšit na tradiční programy v rámci slavností. Čeká je večerní produkce na náměstí, ale i přes den je připravena řada zajímavostí. 

„Samozřejmě jsme připravili také novinky, když je to takové výročí. Takže máme např. soutěž pro děti, lépe řečeno pro maminky dětí, aby ušily dětem historické kostýmy. Střih na ně máme v turistickém Infocentru. Děti, které budou oblečené v historických kostýmech, budou jezdit na středověkých kolotočích kočovné společnosti Al Rašíd v Krajince, v sobotu 29. srpna, zdarma, celý den, až do vyčerpání,“ uvádí dále Brabačová.    

Už nyní o střih projevilo zájem na 40 lidí. Valdštejn a jeho družina bude určitě příjemně překvapena z takového počtu pážat. Podrobný program celých slavností najdete na stránkách města a samozřejmě v chebském Infocentru.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy