2009 – Cheb: Taneční klub oslaví 50 let (3829) (TV Západ)

Jeden z nejstarších chebských zájmových klubů, taneční ATK Standard, slaví v letošním roce kulaté jubileum. Oslavy a doprovodné akce budou probíhat až do konce letošního roku.

dezinfekce

„Prvního září roku 1959 založil tehdejší taneční mistr Josef Zelenka klub, který existuje 50 let bez přerušení,“ uvedl taneční mistr Vladimír Hána.

Součástí oslav by měla být i výstava s průřezem života klubu, dokumentace dosažených úspěchů i fotografií a článků v dobovém tisku. Vybrány by měly být jen nejdůležitější. Archiv klubu je rozsáhlý. 

„Všechno to vyvrcholí 28. listopadu v kulturním středisku, kde bude setkání členů bývalých a současných,“ přiblížil Hána. 

Klub má v databázi kontakty jen asi na 300 členů, přitom jich klubem prošly tisíce. Ten, kdo by měl zájem se setkání zúčastnit, stačí když kontaktuje taneční klub. 

„Nejlepší by bylo kdyby napsali na moji e-mailovou adresu – vl.hana@centrum.cz. Tam se stačí jen přihlásit, že byli členové, my si je dáme do databáze a všichni určitě ty pozvánky dostanou,“ slíbil současný vedoucí klubu ATK Standard.

Taneční klub má posledních 20 let i svou líheň, kterou je taneční škola. Odsud mohou děti přecházet  do klubu, který je pouze pro starší 16 let. Celkově mají oba taneční soubory okolo 150 členů. 

„Máme všechny kategorie – v dětských a juniorských kategoriích je nejvyšší třída B, máme samozřejmě D, C, B  - takže máme všechny kategorie od D po B. V hlavních kategoriích je D, C, B, A a A je nejvyšší – republiková. Ale pak může ještě někdo mít tzv. M, to je vlastně úplně nejvyšší, ve fotbale bychom to asi přirovnali M – jako reprezentant. Takže máme všechny kategorie – i mezinárodní,“ pochlubil se Hána. 

O dalších podrobnostech výročních oslav bude více známo během měsíce září.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy