2009 – Cheb: První knedlíkový den proběhl v muzeu (3850) (TV Západ)

V chebském muzeu proběhla unikátní akce nazvaná První knedlíkový den. V sobotu 19. září se v prostorách muzea vše točilo kolem známé české speciality. Součástí akce byla soutěž ve třech kategoriích o nejlepší houskový, ovocný a karlovarský knedlík. Hodnotilo se anonymně. Posuzováno bylo 22 vzorků od 22 kuchařů a kuchařek - amatérů i profesionálů. V porotě, kterou vedl chebský starosta Jan Svoboda, zasedli významní šéfkuchaři vybraní Asociací kuchařů a cukrářů České republiky.

dezinfekce

V kategorii houskový knedlík zvítězil Jiří Šiška z restaurace Skalka v Chebu. Druhé místo získala paní Dája Houdová z Chebu a třetí místo Jan Bittl z chebského muzea. Kategorie karlovarský knedlík přinesla napínavý souboj. První místo porota udělila panu Jiřímu Struskovi z Chebu, druhé místo získal Ing. Aleš Dittert z Pramenů a o místo třetí se podělila Jana Augustová z Nepomuku a Josef Svoboda z Chebu. Kategorie ovocný knedlík přinesla velké překvapení. První i druhé místo získala paní Helena Sedláčková z Nepomuku za dva druhy švestkových knedlíků z odpalovaného těsta. Třetí místo získala paní Ivana Lojínová  z Lokte. 

Na akci mohli návštěvníci, kterých se během dne sešlo skoro tisíc, ochutnat výsledky snažení soutěžících spolu s gulášem, omáčkami a dalšími přílohami. Knedlíků bylo úctyhodných 44 druhů. K vidění tak byly různé plněné knedlíky, ať už na sladko, s povidly nebo třeba špenátem. Historie knedlíků a podobných výrobků se promítla do výstavy kuchařského náčiní a starých receptů. Vítězné recepty jsou umístěny na stránkách muzea. Druhý knedlíkový den proběhne již 19. října. Soutěžit se bude v kategorii bramborových knedlíků. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy