2009 – Cheb: Automaty z města hned tak nezmizí (3885) (TV Západ)

Dlouholetý problém města Chebu s výherními automaty se pravděpodobně nepodaří hned tak vyřešit. Hlavní překážkou je podle vedení města složitá definice pojmů. Jeden typ výherních hracích automatů, které povolují města, je často nahrazován podobnými stroji, které však spadají do kategorie ostatních zařízení. Tyto reguluje stát. Města tak nemají šanci vymýtit hazard ze svých ulic.

dezinfekce

Město Cheb si nechalo od Ministerstva financí zaslat výpis adres, kde se na jeho území provozují herny. V současné době se zpracovávají data zaslaná ministerstvem. Podle radnice jsou údaje velmi nepřehledné a jsou v nich i faktické chyby. 

„V podstatě nic mě nepřekvapilo, protože pokud ve státě budou dva názory na jednu věc, tak se nikam nedostaneme. Jsou tzv. výherní hrací automaty a hazardní hry. Rozdíl mezi nimi pro laika téměř žádný, ovšem pro státního úředníka zásadní – jedny povoluje město, druhé stát. Pokud zde nebude snaha státu zamezit tomuto šlendriánu, tak jsou obce bezmocné,“ uvedl starosta města Jan Svoboda. 

Město chtělo zjistit, jak ministerstvo plní svůj slib, že nebude povolovat automaty tam, kde s tím Cheb nesouhlasí. Jedná se především o historické centrum. Další nepříjemností je fakt, že zatímco město povoluje výherní automaty jen na rok a poté musí provozovatel žádat o prodloužení, ministerstvo vydává povolení až na dobu deseti let. V lednu chce vedení města vyhodnotit povolení za druhé pololetí roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy