2004 – Cheb: v Břehnické se plánuje nový tenisový areál (TV Západ)

Nový tenisový areál v Chebu začne možná do konce letošního roku vyrůstat na volném prostranství v Břehnické v ulici. Kromě venkovních kurtů se zde také počítá s výstavbou tenisové haly.

dezinfekce

Město plánuje, že na místě současného tenisového areálu pod chebským hradem vznikne centrální plocha Krajinné výstavy, která se bude konat v roce 2006. Jako kompenzaci proto radnice tenistům postaví v Břehnické ulici kurty nové.

„A pokud jde o počet kurtů, které tam jsou navrženy, tak to je zatím ve stádiu řešení. Ona totiž vznikla opět nová myšlenka, jak ten prostor využít. A sice, že by měl být využit v kombinaci pro vytvoření zázemí jak pro tenis, tak pro lehkou atletiku,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Předpokládá se ale, že v areálu bude zhruba deset kurtů, z čehož dva mají být kryté v plánované hale.

„Pokud jde tedy jako o ty vlastní haly, tak tam by měla být jednak hala na atletiku, nafukovací hala. Další hala by měla sloužit pro tenis. Tenisté preferují, aby se jednalo o halu pevnou, která by měla lepší tepelně izolační vlastnosti. Domluva je v tom smyslu, že po dobu Krajinné výstavy by tyto haly mohly být využity pro Krajinnou výstavu,“ přiblížil místostarosta. 

Město již ve výběrovém řízení rozhodlo o zpracovateli projektové dokumentace nového areálu. Pokud nyní vše půjde bez komplikací, tak by stavba mohla začít ještě tento rok.

„V optimální variantě by se mohlo začít letos v pozdním podzimu, tak někdy v říjnu, možná v listopadu, kdy by se mohly potom přes zimu dělat případně nějaké zemní práce, pokud to klimatické podmínky umožní. Dokončeno by to mělo být do optimálně tedy do půlky příštího roku, tak aby bylo možno tam přemístit tenisty, případně atletické aktivity a aby se na podzim, nejpozději na podzim 2005 začalo s úpravou centrální plochy,“ nastínil časový plán Vanoušek. 

Město přitom počítá s tím, že několik stávajících kurtů v zadní části prostranství zůstane zachováno a stane se součástí upravené plochy. Zastupitelé přijali loni v tomto duchu také usnesení.

„Bylo vypsáno výběrové řízení na zpracování toho areálu v Břehnické ulici, na zpracování dokumentací a stejně je vypsáno výběrové řízení i na tu centrální plochu. To výběrové řízení v současné době probíhá. A součástí toho zadání bylo dodržení všech podmínek, které byly stanoveny Zastupitelstvem. Ten, kdo bude zpracovávat to území, by měl navrhnout nejenom to, jak bude vypadat v době konání Krajinné výstavy, ale i to, jakým způsobem bude veřejnosti sloužit po skončení výstavy. Takže zůstává to v platnosti. Věřme, že se to projektantovi tam podaří nějakým způsobem zakomponovat tak, aby i při tom dalším využívání s tím nevznikaly komplikace,“ dodal místostarosta Vanoušek. 

Projektová dokumentace nového tenisového areálu město přijde na více než jeden milion korun. Na samotnou výstavbu chce pak podstatnou část financí získat z některého z dotačních titulů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy