2004 – Cheb: Házenkářky zažily těžký start v Interlize (TV Západ)

Velice těžký start do Interligové soutěže měly po více než dvouměsíční reprezentační přestávce házenkářky chebské Lokomotivy. Během pěti dnů hostily dva špičkové slovenské celky Slovan Duslo Šaľa a Slavii Partyzánske.

dezinfekce

Šaľa je plně profesionálním a jasně nejsilnějším celkem Česko-slovenské Interligy. V dosavadním průběhu soutěže ještě neztratila ani jediný bod a jednoznačně vede. O síle jejího kádru svědčí mimo jiné to, že v anketě o nejlepší slovenskou házenkářku bylo mezi nejlepší sedmičkou plných šest hráček Šaľy. 

První branku utkání sice hostující házenkářky vsítily až v šesté minutě, ale pak už se slovenský brankostroj rozjel na plné obrátky. V osmnácté minutě domácí držely ještě relativně přijatelný výsledek 4:8, ale pak až do konce první půle ani jednou neskórovaly. V 21. minutě tak Šaľa vedla už o deset branek a o půli svítilo na tabuli skóre 4:16. 

Ani ve druhém dějství se obraz hry nijak nezměnil. Šaľa pokračovala v jednoduché, ale velmi účinné taktice, kdy po každé akci domácích okamžitě kontrovala rychlým brejkem. Přestože trenérka hostujícího celku Braunová posílala postupně na palubovku hráčky z lavičky, rozdíl ve skóre dále narůstal až ke konečnému výsledku 12:35. 

Trenér Lokomotivy Josef Heřmánek dal v průběhu zápasu příležitost třem teprve 17letým dorostenkám, a to Lence Klierové, Janě Bauerové a Nikole Šichmanové. Posledně jmenovaná přitom přišla v průběhu reprezentační přestávky z Mariánských Lázní a proti Šaľe si odbyla Interligovou premiéru. Nejlepší střelkyní v domácím dresu byla se šesti brankami Pilmajerová, po dvou trefách pak přidaly Heřmánková s Kovačíkovou.

„Rozdíl je veliký, ale nám tedy, já se nechci nějak vymlouvat, ale chyběla citelně Nožičková v obraně, Martina Frouzů, která si v sobotu přivodila zranění, takže taky chyběla v obraně. To jsou obranářky, které nám hodně dělaly a tolik branek jsme nečekali, že dostaneme, no je to tak. Ještě tam Romana Kovačíková má zlomený nos, hraje se zlomeným nosem, to znamená, že hraje trošku opatrně, takže v tomhle vidím hlavně ten propastný rozdíl,“ zhodnotil jednoznačný zápas domácí trenér Josef Heřmánek. 

Pouhé čtyři dny po nepovedeném utkání se Šaľou hostily chebské házenkářky další kvalitní slovenský tým, v tabulce pátou, Slávii Partyzánske. Domácí, kterým opět chyběla Nožičková, začaly tentokrát bez respektu a až do desáté minuty byla hra naprosto vyrovnaná. 

Pak se ale začaly prosazovat zkušenější Slovenky, zejména druhá nejlepší střelkyně Interligové soutěže Szabová. Ve dvacáté druhé minutě vedlo Partyzánské už o pět branek a tento solidní náskok udrželo až do konce první půle. Do kabin se tak odcházelo za stavu 7:12. 

Rozhodující fází zápasu byl začátek druhého dějství. Domácí se dopouštěly řady technických chyb, které soupeř nemilosrdně trestal a jeho náskok začal narůstat. V šestnácté minutě Partyzánske vedlo už o deset branek a o osudu utkání bylo rozhodnuto. 

V závěrečné čtvrthodině už Slovenky polevily a dovolily domácím nepříznivé skóre alespoň zkorigovat. Po závěrečném klaksonu tak na tabuli svítil výsledek 21:26. Nejlepšími střelkyněmi v chebském dresu byly Kovačíková se sedmi a Heřmánková s pěti brankami.

„Hlavně v proměňování šancí, protože těch šancí, co my jsme nedali, Partyzánskému zachytala brankářka, ale to dnes zase musí dávat, sedmičky jsme nedaly, vyložené šanci jsme nedaly a Partyzánské kontrolovalo, dávaly rychlé branky a to byl ten rozhodující výsledek a ten rozdíl, který byl a nemusel být tak samozřejmě vysoký,“ dodal trenér. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy