2004 – Cheb: Akce Jablko nebo citron ukázala na hříšníky (TV Západ)

Řidiči, kteří v pátek 21. května projížděli Dvořákovou ulicí na chebském sídlišti Zlatý vrch, se mohli setkat s netypickou silniční kontrolou. Společně s policisty tady v rámci čtvrtého ročníku dopravně bezpečnostní akce Jablko nebo citron hlídkovali také děti z nedaleké třetí základní školy.

dezinfekce

Smyslem této celorepublikové akce je poukázat na problém nedodržování předepsané rychlosti jízdy právě ve vztahu k dětem, které patří mezi nejvíce ohrožené účastníky silničního provozu. Řidiče, kteří jeli rychle nebo neměli auto v pořádku, děti pokáraly a daly jim kyselý citrón, slušné naopak odměnily sladkým jablkem a pochvalou. 

Během devadesátiminutové akce bylo zkontrolováno 21 vozidel, přičemž 12 řidičů si odneslo jablko a devět citrón. Nejvyšší naměřená rychlost byla 67 kilometrů v hodině, ačkoli kontrola probíhala v místě, kde je povolená pouze čtyřicítka.

Ještě mnohem více alarmující výsledek přinesla akce na druhém místě Chebska ve Staré Vodě. Tady si z patnácti kontrolovaných vozidel odneslo kyselý plod plných dvanáct řidičů. Nejvyšší překročena rychlost přitom dosáhla 97 kilometrů v hodině. Jeden ze zastavených řidičů si navíc za volant sedl pod vlivem alkoholu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR