2003 – Sokolov: Ve městě začne působit romský terénní pracovník (TV Západ)

První romský terénní pracovník by měl v krátké době začít působit v Sokolově. Vedení zdejší radnice se totiž shodlo na zřízení jednoho pracovního místa pro romského asistenta.

dezinfekce

"Tak samozřejmě vzhledem k tomu, že v Sokolově je poměrně velká koncentrace romského obyvatelstva a z toho vyplývající problémy s drobnou kriminalitou. Snažíme se postupovat na jednu stranu zvýšenou represí, ale na stranu druhou musíme i těm občanům něco nabízet," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Sokolovští Radní již také doporučili Zastupitelstvu ke schválení navýšení letošního rozpočtu, které by mělo přijetí romského asistenta umožnit.

"Snažíme se hlavně podchycovat mládež, což se nám daří třeba ve vytváření nultých ročníků, které bych řekl, že jsou mnohem úspěšnější, než bych já očekával na začátku. Další věc je nějaký terénní pracovník, který by spolupracoval při zakládání kroužků a podobně," popsal starosta. 

Zřízení nového pracovního místa bude mít přitom minimální dopad na městský rozpočet. Devadesát procent mzdových nákladů hradí formou dotace stát, takže radnice bude muset pro letošní rok doplatit pouze zhruba deset až dvacet tisíc korun.

"A po roce vyhodnotit, zda ty vynaložené prostředky byly opravdu vynaložené účelně," dodal Jakobec. 

Romští asistenti dříve spadali do kompetence zaniklých Okresních úřadů. Na Sokolovsku přitom do konce loňského roku působili dva, jeden v Dolním Rychnově a druhý v Chodově.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy