2003 – Sokolov: Děti obdržely druhý díl Ajaxova zápisníku (TV Západ)

Dětem ze třetích tříd sokolovské základních škol se v těchto dnech dostalo do ruky druhý díl Ajaxova zápisníku, který pro ně společně připravili zdejší policisté a Středisko prevence kriminality sokolovské radnice.

dezinfekce

Školáci si tak budou pod dohledem maskota celého projektu, plyšového policejního psa Ajaxe prohlubovat znalosti, které získali při vyplňování prvního dílu Zápisníku v minulém školním roce.

"Více se tam věnujeme otázce, jako jsou třeba drogy, šikana vůbec i ta vlastní bezpečnost. A to jsme tam trošinku zařadili i něco z toho životního prostředí, kde děti vlastně i během prázdnin budou pracovat s Ajaxovým zápisníkem a budu se tam seznamovat s tím, například zda mohou rozdělávat oheň v lese, vůbec jak se mají chovat v lese, jak se mají chovat k té přírodě atd.," uvedla autorka zápisníku Blažena Kašparová. 

Zatímco s prvním dílem zápisníku se mohou letos seznámit děti téměř po celé republice, jeho pokračování je zatím určeno pouze školákům ze Sokolovska, kteří se s Ajaxem seznámili již vloni.

"V současné době předpokládáme, že to bude asi 900 dětí z okresu Sokolov," spočítal manažer prevence kriminality Rudolf Volf. 

Na vyplnění druhého dílu zápisníku mají děti celý letošní kalendářní rok, na jehož konci budou ti nejlepší odměněni. 

"My budeme mít samozřejmě připraveny odměny pro všechny děti, ale letos jsme to ještě zpestřili tím, že budeme vyhodnocovat nejlepší první tři místa, kde třeba za první místo máme připravenou koloběžku pro děti," prozradila Kašparová. 

Vloni na podzim se již děti ze třetích tříd zapojily do výtvarné soutěže nazvané "Co nás naučil Ajaxův zápisník". Pro 40 autorů těch nejpovedenějších obrázků byl poté připraven zájezd do pražského Policejního muzea.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy