2003 – Region: Startuje 4. ročník Tříkrálové sbírky (TV Západ)

Až do 11. ledna bude v Chebu, podobně jako v desítkách dalších měst po celé republice, probíhat už čtvrtý ročník Tříkrálové sbírky, kterou pořádá sdružení Česká katolická charita. Šestnáct skupinek Kašparů, Baltazarů a Melicharů vybírá v chebských domácnostech finanční příspěvky na pomoc sociálně slabým a trpícím lidem.

dezinfekce

V historii sbírky už byly zaznamenány také pokusy o její zneužití. Každý dospělý vedoucí skupiny koledníků se proto na požádání musí prokázat průkazkou podepsanou prezidentem charity a diecézním biskupem.

„Pravá skupinka se pozná tím, že musí mít zapečetěnou kasičku s pečetí Městského úřadu. Konkrétně u nás je to v Chebu, jsme v Chebu a musí mít každý koledník průkazku, kde je číslo občanského průkazu, číslo průkazky,“ uvedla ředitelka chebské charity Brigita Loosová. 

Každý dárce dostává od koledníků odměnu v podobě speciálně připravených cukříků a také leták s informací o tom, jak byl použit výtěžek loňské sbírky.

„V loňském roce se podařilo koledovat 59.416 korun a podpořili jsme Dům pro matku a dítě v nouzi v Aši. 40%. Padesát procent bylo na dobudování a zařízení tohoto střediska svaté Alžběty. Peníze byly použité třeba tady na tu novou mříž jsme dělali, nová kamna v kanceláří a různé zednické práce, které nám prováděla Integrovaná škola v Chebu. Platili jsme jen materiál,“ dodala Loosová.

Osmdesát procent z výtěžku letošní Tříkrálové sbírky v Chebu poputuje na provoz nedávno otevřené noclehárny pro lidi bez domova, která leží v části areálu bývalých kasáren na Zlatém vrchu a zbývajících 20 % pak bude použito na úhradu elektrické energie a vody v Charitním centru sociální pomoci v chebské Dukelské ulici, kde se potřební mohou ohřát, vysprchovat a podobně.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 06.01.2024 11:46
Video




0 +
 

Hlavní zprávy