2003 – Františkovy Lázně - Soustředění fotbalové Sparty (TV Západ)

Pro začátek přípravy na novou sezónu si fotbalisté pražské Sparty vybrali tradičně Františkovy Lázně. Zde na sklonku června absolvovali týdenní kondiční soustředění.

dezinfekce

Po pobytu ve Františkových Lázních nyní následuje příprava v Praze, kterou zpestří účast na nejstarším českém turnaji v Žírovnici a devátého července pak sparťané odjíždějí na závěrečné herní soustředění do rakouského Seefeldu. Nový ročník nejvyšší domácí soutěže totiž startuje již 26. července. Ještě větší pozornost se ale upírá k datu osmého srpna, kdy se loňský mistr dozví jméno svého soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů. 

„Tam asi si přejete - čím slabšího soupeře, tím lépe?“ otázal se redaktor. 

„Tak asi máte pravdu, ale já si přeji soupeře, přes kterého postoupíme ať je jakýkoliv, protože to je důležité nejenom pro Spartu, ale i pro celý český fotbal,“ odpověděl současný trenér Sparty Praha Jiří Kotrba. 

Po dvou letech se ve fotbalové Spartě opět objevuje jméno Rosický. S Bregenzu přišel starší bratr slavnějšího Tomáše, Jiří. Ten se do sparťanského dresu znovu oblékl po sedmi letech, během kterých hrál v rezervě Atlética Madrid a již zmiňovaném rakouském klubu.

„Já už jsem na to odpovídá v novinách. Prostě brácha byl jiný. On byl útočný, já jsem spíš ten defenzivní, takže říkám, bude to jiné. Ale je to začátek, mně se tady líbí, tréninky jsou kvalitní a jsme v přípravě, takže to trošku bude bolet. Ale to tam patří všechno,“ uvedla nová posila Sparty Jiří Rosický. 

Vedle Jiřího Rosického se ve Františkových Lázních představilo dalších šest nových jmen na sparťanské soupisce. Z Utrechtu přišel černohorský kanonýr Igor Gluščevič, z Vojvodiny Novi Sad pak srbský obránce Mirko Poledica. Z domácích hráčů Spartu posílil ex liberecký Petr Johana, který byl vyměněn za Michala Pospíšila, Patrik Ježek, Radoslav Kováč a veterán Jiří Němec, který se do Sparty vrátil po rovných deseti letech.

„Samozřejmě cíle jsou jasné, cíle jsou tři - vyhrát ligu, vyhrát Český pohár a hrát Ligu mistrů,“ vyjmenoval kapitán Sparty Karel Poborský. 

„Máte nějaké speciální přání, co se týče toho třetího předkola Ligy mistrů, nebo to berete tak, že čím lepší soupeř, tím lépe?“ položil dotaz redaktor.

„Ne, my se soustředíme na to, abychom přešli a přes koho to bude, to uvidíme po lose. A je nám to vcelku jedno,“ odpověděl kapitán. 

„Teď přes léto došlo ve Spartě v kádru k docela velkým změnám. Jak vy coby kapitán jsem spokojen s těmi jmény, co přišly?“ pokračoval redaktor. 

„Tak určitě kádr se zkvalitnit a myslím, že Sparta bude silnější. Ale to si zatím můžeme jenom myslet, protože uvidíme až potom na hřišti,“ dodal Poborský. 

Domácí ligová soutěž tedy pro Spartu začíná 26. července, kdy loňského mistra hostí ambiciózní Teplice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy