2003 – Cheb: Nový zimní stadion za 135 milionů je otevřen (TV Západ)

V pondělí patnáctého prosince si mohli obyvatelé Chebu poprvé zabruslit na novém zimním stadionu, který vyrostl na místě dřívějšího nekrytého kluziště. Výstavba víceúčelové haly trvala zhruba rok a půl a stála bezmála 135 milionů korun.

dezinfekce

Původní odhady vycházející ze studie předpokládaly náklady ve výši necelých sta milionů korun, ale to bez daně z přidané hodnoty a režijních nákladů. Z výběrového řízení ale nakonec vzešla částka o 37 milionů vyšší, která již zahrnovala také daň a rezervy. 

„Určitě značný podíl na tom nárůstu nákladů mají protipožární opatření, požární únikové lávky, ale i další zařízení a potom ztížené geologické poměry, které byly pro zakládání té stavby,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Nakonec se v rámci rozpočtu podařilo udělat i některé práce, se kterými se původně nepočítalo. Použito bylo například izolační dvojsklo místo jednoskla. Ledová plocha byla osazena novými mantinely s plexisklem nebo obezděním nebytových prostor tribuny vznikly další komerční prostory. Část prostředků byla ale převedena ještě do příštího roku, kdy se budou některé práce dokončovat. 

„V příštím roce zbývá dokončit některé práce na komunikacích a požární únikové lávky a nátěry fasády. Některé ty práce se nedají v současných klimatických podmínkách provádět,“ vysvětlil místostarosta. 

Ledovou plochu zimního stadionu mohou už nyní využívat jak hokejisté a krasobruslaři, tak i veřejnost. 

„Provozovatelem zimního stadionu bude společnost CHETES s.r.o.. Byl jsem ujištěn jednatelem, že hodiny pro bruslící veřejnost zůstanou zachovány ve stejném rozsahu, jako byly při tom předchozím provozování. Pokud se ukáže, že ten požadavek bude větší, tak se o té záležitosti bude jednat. Budeme se snažit, aby veřejnosti bylo vyhověno v maximální možné míře,“ dodal Vanoušek. 

Po úplném dokončení se počítá s využitím nové haly také pro mimo sportovní účely. Konat by se zde měly například koncerty a další kulturní akce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy