2003 – Cheb: Na oslavě Blackmailers zahrály Tři sestry (TV Západ)

Deset let své existence slavila chebská crossoverová skupina Blackmailers. Při této příležitosti pro své fanoušky přichystala společný koncert s punkrockovou legendou Tři sestry.

dezinfekce

Ze současné sestavy pamatuje úplné začátky Blackmailers, už jenom vůdčí duch kapely, kytarista a zpěvák Václav Šmejkal. S personálními změnami se postupně měnil také styl původně ryze metalových Blackmailers, jejichž hudba je teď ovlivněna řadou dalších stylů, a to třeba punkem nebo hardcorem. Na svém kontě mají Blackmailers vedle několika demo nahrávek také dvě řadové desky, z nichž ta poslední Krysí svět zaznamenala solidní úspěch u fanoušků i rockových kritiků. V současnosti už ale skupina začíná připravovat vydání dalšího cédéčka a počátkem příštího roku by měla jít do studia. Některé z nových písniček zahráli Blackmailers také na svém výročním koncertu.

„Poslední dobou hrajeme více melodicky. Jak říkal Venca, už ten rychlý metal to není, i když jednu písničku jsme udělali, abychom si zavzpomínali na staré časy. A snažíme se klást důraz v poslední dobou na melodiku a na melodický zpěvy,“ uvedl kytarista skupiny Blackmailers Martin Dlouhý. 

„Krysí svět jsme natočili minulý rok, to si myslím, že to byla povedená deska a je určitě dobře, že se prodává, Takže líbí se a jsme rádi za ní. Vlastně, nahráli jsme jenom my dva s Pavlem, co jsme ji nahráli. S Martinem, protože ten byl rok odloučen od nás, tak potom, co se vrátil, tak připravujeme novou desku a už máme pět věcí, dnes budeme hrát čtyři kusy. No a s Martinem jsme nahráli, tak máme demo, promo demo Divnej pocit. To byla taková industriální deska. Dnes, když se nad tím zamyslím, tak co nám vlastně umřel Martin, tak jsme se měli na to vysrat, ale měli jsme si spíše najít bubeníka. Neměli jsme se vůbec do toho pouštět, ale bylo to taky, svým způsobem to taky byla škola naučit se hrát přesně, ten automat má taky něco, ale jako nevzpomínám na to nějak v nejlepším. Jako hodně lidí jsme zklamali. Jako ne úplně, ale živá muzika a živá muzika prostě,“ komentoval situaci frontman Václav Šmejkal. 

Po vystoupení Blackmailers se více než sedm stovek fanoušků v nabitém sále Produkčního centra těšilo na legendární Tři sestry. Ty hrají od léta v pozměněné sestavě, když kytaristu Cvance, který se chce naplno věnovat svým Letům mimo, nahradil bývalý člen další punkové legendy Plexis Zdeněk Petr. Během dvouhodinového koncertu zahráli Sestry svým fanouškům největší hity z předešlých desek i několik písniček z právě dokončované desky, která má vyjít už osmého prosince.

„Bude se jmenovat asi Lihová škola umění aneb Válka s loky, protože oba dva byli tak dobré a hlasy se tak točily mezi. Takže tam dáme do anebu to teda ten, který o chloupek prohrál,“ prozradil kapelník Sester Lou Fanánek Hagen. 

„Poslední deska se velmi kopírovala a podívejte, jak jsem dopadl. Nemám co na sebe. Já bych spíš jako hlasoval pro to - kupujte si tu desku, je to za celkem lidovou cenu,“ požádal v nadsázce veřejnost kytarista skupiny Petr Lukeš. 

„A jo, to je pravda, To je pravda, že ty ceny budou, nevím přesně, ale mělo by to být nějakých 350 snad maximálně. Dá se sehnat určitě i levněji třeba v Sestra-shopu na internetu, jak máme ten náš, tak tam to bude trošku ubráno. A tak tedy nekopírovat, aby Vrána mohl tedy se obléknout nějak více do gala,“ dodal Fanánek. 

Další velkou rockovou akci chystají Blackmailers na jaro příštího roku. Devatenáctého března se v Produkčním centru uskuteční už třetí ročník chebského Rock Festu, jehož největší hvězdou má být další stálice českého punku, kapela Našrot.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy