2002 – Sokolov: Proběhl Den Integrovaného systému (TV Západ)

Sokolovští policisté, hasiči a zdravotníci předvedli v sobotu 11. května v rámci Dne Integrovaného záchranného systému veřejnosti ukázky své každodenní práce.

dezinfekce

Mezi největší lákadla této prezentační akce, která se na sokolovském Náměstí Budovatelů uskutečnila již počtvrté, patřily prohlídky a ukázky vozového parku a běžné u speciální techniky všech složek záchranného systému, jež zaujaly především dětské návštěvníky. 

"Dále tady předvádíme spoustu ukázek, jak psovodi, tak hasiči," přiblížila mluvčí sokolovské Policie Blažena Kašparová.  

Pro děti byla připravena řada soutěží, při kterých musely prokázat svoje znalosti například z oblasti dopravních předpisů, či poskytování První pomoci. 

"Děti vyplňují testy, které jim potom kontrolujeme. Samozřejmě nejsme až tolik přísní, pokud je tam jedna chybička, tak dostanou i tyto děti větší odměnu. Jinak bonbony a sladkosti dostávají všechny děti," dodala Kašparová. 

Součástí Dne integrovaného systému byla premiérově také akce nazvaná Slunění, díky níž mohli zdraví lidé alespoň na chvíli nahlédnout do světa nevidomých a hluchoněmých. Místní junácký oddíl zde ve spolupráci s postiženými lidmi připravil ukázky pomůcek, které handicapovaní běžně ve svém životě používají. Děti si pak mohly se šátkem na očích vyzkoušet chůzi v doprovodu speciálně vycvičeného vodícího psa pro nevidomé.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy