2002 – Sokolov: Petenti trvají na odkupu zahrádek (TV Západ)

Zahrádky, nacházející se v lokalitě nazývané Bohemia, nakonec sokolovská radnice prodávat nebude. Zastupitelé přitom již před několika týdny schválili záměr na prodej těchto zahrádek jejich současným nájemcům. Toto rozhodnutí ale mezi zahrádkáři vzbudilo nesouhlasnou reakci a většina z nich dokonce sepsala petici.

dezinfekce

"Komise životního prostředí měla názor stejný, že není rozumné tyto zahrádky prodávat z pohledu města Sokolova. Vedení si o tom podiskutovalo, i Rada a Rada doporučila Zastupitelstvu odstoupit od jakéhokoliv prodeje zahrádek v lokalitě Bohemie," potvrdil postoj města jeho místostarosta Jaromír Dvořák. 

Prodej zahrádek se měl přitom uskutečnit za zvýhodněných cenových podmínek. Lokalita Bohemia, ležící v těsném sousedství řeky Ohře, je totiž zátopovým územím a z tohoto důvodu by pro ni město velice obtížně hledalo jiné využití. 

"A já jsem pevně přesvědčen, že až příště bude někdo žádat slevu kvůli povodním, Zastupitelstvo se k tomu postaví "jako chlap" a nepovolí," dodal Dvořák. 

Počátkem letošního jara rozvodněná Ohře zaplavila většinu zdejších zahrádek, což se nestalo zdaleka poprvé. Zahrádkáři se proto na radnici obrátili se žádostí o poskytnutí slevy na nájemném a Zastupitelstvo jim také nakonec snížením ceny pro letošní rok ze tří na jednu korunu za metr čtvereční plochy zahrádky vyhovělo.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy