2002 – Sokolov: Ajaxův zápisník se rozšíří do celé republiky (TV Západ)

Od loňského září se žáci všech druhých tříd základních škol sokolovského okresu pravidelně setkávají se služebním psem Ajaxem.

dezinfekce

Na začátku školního roku totiž dostali Ajaxův zápisník, při jehož vyplňování se v doprovodu tohoto čtyřnohého pomocníka postupně seznamují s prací policistů i nejrůznějšímu nástrahami, se kterými mohou v životě setkat. 

"Do projektu je zapojeno 1200 dětí v celém okrese Sokolov," potvrdila tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

Za vyplnění všech deseti tématických oddílů ilustrovaného zápisníku, jehož správnost se kontroluje průběžně každý měsíc, pak děti na konci školního roku dostanou tričko s Ajaxovým obrázkem. S policejním psem se ale budou setkávat i po skončení letních prázdnin, protože právě v těchto dnech se dokončuje zápisník navazující, určený dětem ve třetích třídách. 

"Bude podobně koncipován. Bude tam méně témat, ale budou širší, budou více rozvinutá," popsala Kašparová. 

Od letošního září se navíc začnou se služebním psem Ajaxem setkávat i děti mimosokolovské. Projekt Ajaxova zápisníku totiž zaujal vedení Ministerstva vnitra natolik, že od počátku nového školního roku bude probíhat na všech základních školách v celé republice.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy