2002 – Skalná: Republikový turnaj v házené žaček vyhrál Zlín (TV Západ)

Sportovní hala ve Skalné zažila v polovině prosince loňského roku opravdový házenkářský svátek. Sjelo se sem totiž osm nejlepších družstev starších žákyň na celorepublikové finále tradiční soutěže Novinářský kalamář.

dezinfekce

Pořadateli turnaje, který do Skalné zavítal již podruhé, byly základní školy z Lubů a Skalné, společně s lubským házenkářských klubem. 

"Novinářský kalamář probíhá na jednotlivých okresech a krajích. Republika je rozdělena do osmi oblastí, ze kterých postupují nejlepší družstva do finále," popsal soutěž Karel Lukeš z HC Luby u Chebu. 

Podle ohlasů zúčastněných delegátů a trenérů měl turnaj vynikající sportovní i pořadatelskou úroveň. Na předvedených výkonech bylo vidět, že většina ze zúčastněných týmů reprezentuje školy se sportovními třídami, zaměřenými na házenou. 

"Proto, aby soutěž probíhala co nejspravedlivěji zvolili jsme systém každý s každým," přiblížil Lukeš. 

První místo nakonec vybojovaly starší žákyně ze Zlína, které v průběhu celého turnaje neokusily hořkost porážky. Na druhém místě skončil další z favoritů finálového klání celek základní školy z Prahy – Hájů a výbornou bronzovou příčku obsadily mladé házenkářky domácích Lubů, jejichž opora Jana Bauerová byla navíc vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje. Cenu pro nejlepší střelkyni pak obdržela plzeňská Kristýna Slouková, které se v sedmi zápasech podařilo dát úctyhodných 39 branek. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy