2002 – Region: Policisté mají nové služební průkazy (TV Západ)

Od prvního července letošního roku došlo na základě vyhlášky Ministerstva vnitra ke změně vnějšího označení Policie a prokazování příslušnosti k Policii. Od tohoto data se tak policisté legitimují novými služebními průkazy.

dezinfekce

"Upozorňujeme občany, aby nedůvěřovali osobě, která by se po prvním červenci letošního roku legitimovala starým služebním průkazem, s největší pravděpodobností by se jednalo o podvodníka," varovala tisková mluvčí chebské policie Radka Růžičková.  

Na nových služebních průkazech již nejsou uvedena osobní data policisty, tedy jméno a příjmení, případně akademický titul a veřejnost tak může policistu nebo zaměstnance Policie identifikovat podle jeho osobního evidenčního čísla. 

"Služební průkaz příslušníka Policie České republiky, platný od 1. července letošního roku, je ve formě plastové karty na níž je fotografie a šestimístné osobní evidenční číslo," dodala Růžičková. 

Služební odznak uniformovaných policistů zůstává stejný jako dosud. Ke změně naopak dochází u odznaku Služby kriminální policie a vyšetřování, který nyní tvoří kovový ovál modré barvy s bílým orámováním a pětimístným číslem vyrytým v dolní části. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy