2002 – Chodov: Při požáru autodílny uhořel mechanik (TV Západ)

Život 59letého mechanika si vyžádal rozsáhlý požár, který 2. října v ranních hodinách zachvátil autodílnu Premier ležící na okraji Chodova na Sokolovsku.

dezinfekce

"Dvěma dalším se podařilo hořící dílnu opustit. Jeden byl lehce popálen, byl ošetřen na místě. Druhého s těžšími popáleninami, především s popáleninami dýchacích cest odvezla sanitka Rychlé zdravotnické pomoci do Sokolova, odkud byl pak transportován letecky do nemocnice v Praze. To byl majitel toho autoservisu," popsal tiskový mluvčí HZS Karlovarského kraje Vladimír Meluzín. 

Požár podle vyšetřovatelů způsobila halogenová svítilna, kterou mechanici použili při kontrole hlav motoru nákladního automobilu a od níž se pak vznítily výpary technického benzínu. Oheň se pak značnou rychlostí rozšířil na celou autodílnu. Komplikovaný boj s plameny, do kterého se zapojilo pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, probíhal téměř po celý den. 

"Likvidace požáru byla dosti komplikovaná, protože krátce poté, co bylo vyneseno tělo toho uhořelého, se zjistilo, že je v dílně svářecí souprava s tlakovými lahvemi, kterou museli hasiči začít okamžitě zchlazovat vodou, aby se zabránilo nebezpečí výbuchu," dodal Meluzín. 

Materiální škodu, kterou oheň v domě s autodílnou způsobil, odhadli vyšetřovatelé zhruba na 5 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy