2002 – Cheb: Změny ve spolupráci s romskými organizacemi (TV Západ)

Vedení chebské radnice se před nedávnem setkalo na společném jednání se zástupci místních romských organizací. Ve městě totiž vznikl vedle tradičního Romského občanského sdružení také konkurenční Romský sportovní klub, a proto bylo potřeba vyjasnit vztahy města k oběma subjektům, především pak určit, které prostory budou pro svou činnost využívat.

dezinfekce

Na jednání došlo nakonec k dohodě, že Romské občanské sdružení opustí dvě pronajaté učebny v budově bývalé školy v Karlově ulici a místo toho se přesune do zdejší tělocvičny. 

"Romský sportovní klub si nezávisle na městě podá na naší dislokační komisi žádost o pronajmutí těch dvou tříd, které doposavad mělo Romské občanské sdružení," potvrdil výsledek jednání místostarosta Chebu Petr Jakš. 

Dalším tématem jednání byly také otázky finanční. Romské občanské sdružení totiž dostalo v loňském roce od města dotaci na uhrazení nákladů spojených s užíváním pronajatých prostorů ve výši 70 tisíc korun, ale letošní rozpočet s žádnými prostředky zatím nepočítá. Vedení radnice proto pravděpodobně Zastupitelstvu navrhne, aby provedl rozpočtovou změnu a určitou částku pro romské organizace uvolnilo. 

"Kromě toho si Romské občanské sdružení podalo i žádost na dotace na činnost v rámci grantového systému," dodal Jakš. 

Chebská radnice také s největší pravděpodobností přijme od počátku příštího roku vlastního romského poradce. Důvodem pro toto rozhodnutí je skutečnost, že koncem roku letošního dojde k zániku okresních úřadů, do jejichž kompetence v současnosti tato funkce spadá. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy