2002 – Cheb: Ve futsalovém derby padlo 14 gólů (TV Západ)

V 17. kole druhé celostátní futsalové ligy hostila chebská Bohemia Lignum celek Elfetexu Plzeň. Před západočeským derby měla Bohemia v čele tabulky již 11bodový náskok před druhým Benešovem. A i v tomto duelu chtěla ukázat další krok k postupu mezi českou futsalovou elitu.

dezinfekce

V úvodu utkání byl ale plzeňský Elfetex Bohemii vyrovnaným soupeřem. V 10. minutě hosté po rychlém brejku vyrovnali stav utkání na 2:2 a i přes množství šancí Bohemie se jim toto příznivé skóre dlouhou dobu dařilo držet. 

Zřejmě rozhodující moment zápasu přišel v 19. minutě. Domácí brankář uviděl po ruce mimo pokutové území červenou kartu, a tak následovala dvouminutová přesilovka plzeňských. Elfetex si ale v početní převaze nevytvořil ani jednu vážnější šanci a Bohemia byla tak rázem na koni. 

Domácí po skončení přesilovky Plzeň zatlačili před vlastní bránu a v 21. minutě šli díky zkušenému Speierlovi do vedení. O dvě minuty později využila Bohemia rychlého brejku a vedla již o dvě branky. Plzeň se ale nevzdávala a do konce poločasu se jí podařilo snížit, takže do kabin se odcházelo za stavu 4:3. 

Úvod druhé půle byl na obou stranách přehlídkou zahozených šancí, takže na první trefu se čekalo až do 10. minuty, kdy se Kamenického hlavička odrazila od břevna těsně za brankovou čáru. Plzni se ale ihned po rozehrání podařilo gólově odpovědět, takže vedení domácích bylo opět pouze jednobrankové. Ve 12. minutě přišly velké chvíle domácího Speierla, který dvěma góly v rozmezí 30 sekund zápas rozhodl. 

V závěru utkání nejprve Bohemia zvýšila po pěkné kombinaci své vedení již na 8:4, ale Plzeň pak využila chvilkovou ztrátu koncentrace domácích a dvěma góly v poslední minutě stav utkání zkorigovala na konečných 8:6.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 09.03.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy