2002 – Cheb: V hájenských jezdeckých závodech se domácí neztratili (TV Západ)

V sobotu 13. července se na závodišti v Hájích u Chebu uskutečnil již 24. ročník jezdeckých závodů O pohár města Chebu. Tradiční soutěže se zúčastnilo 75 koní převážně ze Severních a Západních Čech.

dezinfekce

Vedle samotné soutěže O pohár města Chebu byla pro návštěvníky jezdeckého areálu v Hájích připravena také soutěž juniorů s překážkami o výšce 90 centimetrů a divácky atraktivní závod ve dvoufázovém skákání. V juniorské soutěži startovali jezdci na čtyř až pětiletých koních, kteří závodí prvním rokem. Ve dvoufázovém skákání pak závodníci museli nejprve zdolat šest 110 cm překážek a v případě čistého projetí pokračovali do  další fáze, kde na ně čekalo dalších 5 skoků tentokrát již o výšce 120 cm. 

"V poslední době je třeba, aby se soutěže jezdecké staly atraktivní hlavně pro diváky, protože diváci přinesou sponzory a to jezdecký sport potřebuje, to je nejdůležitější," uvedla organizátorka soutěže Marcela Šímová.

V hlavní soutěži o cenu města Chebu vypsané pro chovné klisny a hřebce museli jezdci absolvovat kvalifikační parkur s výškou překážek 120 cm. Dvacet nejlepších poté postoupilo do druhého, finálového kola, kde na ně čekaly překážky již o deset centimetrů vyšší. 

V silné konkurenci 26 jezdeckých oddílů ze Západních a Severních Čech se neztratilo ani 11 koní z pořádající hájenské stáje. 

"Jsou to i chovné klisny, které jsme půjčili našim žákům a dorostencům, takže se jí podařilo, naší juniorce, zvítězit v okresním přeboru," dodala Šímová. 

V hlavní soutěži nakonec zvítězil Vladislav Straka ze stáje Straka Němčovice s klisnou Morava. Z domácích jezdců se nejvíce dařilo Lucii Šímové na klisně Petty, která obsadila třetí místo. Dvoufázové skákání vyhrála Jana Lahodná ze stáje Pegas Děpoltovice s klisnou Mona Rina před domácím Martinem Šímou na klisně Nikita. V juniorském okresním přeboru si pak vavřín vítězství odnesla Kateřina Kadlecová z domácího oddílu TJ Cheb Háje s klisnou Koma. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy