2002 – Cheb: V Galerii 4 se vystavují humanitární fotografie (TV Západ)

V chebské galerii G4 probíhá v těchto dnech výstava fotografií nazvaná Propojeni obrazem s podtitulem Česká humanitární fotografie. Expozici tvoří 90 černobílých a barevných snímků vzniklých v letech 1990 až 2000.

dezinfekce

Výstavní soubor, který dali dohromady fotografové Alena Dvořáková a Viktor Fišer sestává z 25 samostatných projektů, na nichž se podílelo celkem 30 autorů, zabývajících se vedle své vlastní tvorby také humanitární fotografií. 

"Když by se to dalo nějakým způsobem dělit, tak by se dalo říci, že jsou tady fotografie, kterými oni chtějí buď upozornit na nějaký problém nebo chtějí pomoci prostřednictvím svých fotografií, třeba sehnat peníze nebo zařízení pro tu kterou oblast," vysvětlil ředitel pořádající Galerie 4 Zbyněk Illek. 

Výstava, která je Galerii G4 pořádána k 11. výročí založení chebského Centra dobré vůle má putovní charakter. Svojí premiéru měla v objektu Nejvyššího purkrabství na Pražském hradě a do Chebu nyní snímky z ukrajinského Kyjeva. 

"Tady jsou fotografie, které se zabývají životem handicapovaných občanů, jsou tady fotografie z válečných oblastí, z Evropy, jsou tady ale i fotografie z afrických zemí, z oblastí hladomoru a podobně," vypočítal Illek. 

Mezi vystavujícími autory nechybí řada známých jmen. Válečný fotograf Jan Šibík se zde například prezentuje snímky z projektu SOS Kosovo a Podejte ruce dětem ze Sierra Leone. Tuto výstavu, která by měla z Chebu zamířit do Moskvy si můžete v Galerii 4 prohlédnout až do 25. února. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy