2002 – Cheb: Úřad vyhověl petici proti parkování v Pražské (TV Západ)

Kamiony parkující v zaslepené části Pražské ulice nedaleko chebského centra se již v krátké době stanou minulostí. Městská Rada totiž dala za pravdu zhruba 150 obyvatelům okolních domů, kteří si v petici adresované městu stěžovali na hluk, který startující kamiony zejména v nočních hodinách způsobují.

dezinfekce

Radnice proto požádala Okresní úřad o vydání souhlasu k umístění dopravního značení zakazujícího parkování nákladních automobilů a autobusů v této lokalitě. 

"Okresní úřad Cheb, referát dopravy se ztotožnil s názorem Rady města a stanovil dne 17. dubna uvedení dopravní značení, které bude neprodleně instalováno," tlumočil rozhodnutí místostarosta Chebu Petr Jakš. 

Signatáři petice naopak neuspěli se svým požadavkem, aby došlo k zamezení průjezdu nákladních automobilů a autobusů v těsném sousedství se nacházející čerpací stanicí. Vyslyšena nebyla ani žádost o přehodnocení záměru v současné době slepé rameno křižovatky v budoucnu zprůjezdnit. 

"Rada města přitom vycházela z doporučení a plánů celkové dopravní koncepce řešení křižovatky, kdy se uvažuje o vybudování kruhového objezdu a tento uzel bude mít velký přínos pro dopravní obslužnost celého města. Z tohoto důvodu nebude Rada města navrhovat Zastupitelstvu města revokaci příslušného usnesení," dodal Jakš. 

Výstavba kruhového objezdu na místě značné frekventované křižovatky ulic Evropská, Pražská a Ašská ale není podle vedení radnice otázkou nejbližších měsíců, takže otevření slepého ramene křižovatky obyvatelům  okolních domů zřejmě v nejbližší době nehrozí. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy