2002 – Cheb: Středověké tržiště vzniklo na zahájení turistické sezony (TV Západ)

Letošní turistická sezona byla v Chebu slavnostně zahájena v sobotu 25. května. Starosta města Václav Jakl se při této příležitosti setkal v historických prostorách obřadní síně chebské radnice s řadou významných hostů z obou stran hranice, mezi nimiž nechyběli například starostové okolních měst, představitelé regionální státní správy a samosprávy nebo novopečený čestný občan Chebu Anton Hart, jehož zásluhou byla zrekonstruována zdevastovaná poutní Loreta ve Starém Hrozňatově.

dezinfekce

Zemský rada Tirschenreuthu a společný prezident Euregia Egrensis Karl Haberkorn při této příležitosti zdůraznil význam zdejšího Česko-německého euroregionu, který jednotlivá členská města při budování turistické infrastruktury všemožně podporuje. 

"My se snažíme městům z obou stran hranice pomáhat při získávání dotací na realizaci konkrétních turistických projektů z prostředků Evropské unie," potvrdil Haberkorn. 

Pro veřejnost byl při příležitosti slavnostního zahájení turistické sezony, které se v Chebu konalo již počtvrté, připraven bohatý kulturní program. Chebské náměstí se pro tento den přeměnilo na středověké tržiště. Jeho návštěvníci zde mohli zhlédnout vystoupení potulných herců, muzikantů či kejklířů nebo si v některém z mnoha dobových stánků prohlédnout ukázky často již zapomenutých řemesel. Město ale pro domácí i zahraniční turisty chystá také řadu dalších lákadel. 

"Tak asi těžištěm pro turisty nejzajímavější je chebský hrad. Po rekonstrukci by měla být otevřena chebská kaple, kterou turisté samozřejmě znají, ale nás by mrzelo, kdyby byla nepřístupná, takže ten další provoz, další opravy ještě budou přes léto pokračovat, ale mělo by to být za provozu," popsal starosta Chebu Václav Jakl. 

Několik vylepšení, především v podobě několika rekreačních sportovišť, čeká také návštěvníky městského koupaliště v Dřenici na Jesenické přehradě. Ještě letos pak má být dokončena nová meditační klášterní zahrada v Hradební ulici, jejíž slavnostní otevření proběhne na podzim při příležitosti druhého setkání Chebanů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy